Završen šahovski turnir “Akademik prof. dr. Nijaz Duraković”

Haris Gekić prvi, Oputić Mirsad drugi a Suad Kurtćehajić treći na šahovskom turniru dr.Nijaz Duraković

Možda vas zanima

Na osmom Memorijalnom šahovskom turniru “Akademik prof.dr. Nijaz Duraković” prvo mjesto osvojio je doc. dr. Haris Gekić, drugo Mirsad Oputić, a treće akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić.

Turnir su organizirali Šahovski klub Sarajevo u saradnji s Fakultetom političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu a igra se u znak sjećana na dugogodišnjeg profesora FPN-a i istaknutog društveno-političkog radnika. Svojim aktivnostima i naučnim djelovanjem akademik Duraković uvijek se borio i isticao Bosnu i Hercegovinu kao cjelovitu zemlju svih njenih naroda, a bio je i veliki zaljubljenik u šahovsku igru.

Na prethodnih sedam memorijalnih turnira nastupilo je preko 200 istaknutih kulturnih i javnih radnika Grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Turnir se igrao po “Švicarskom sistemu” u 9. kola uz tempo igre od 15 minuta + 3 sekunde dodatka po igraču. Sve partije s turnira bit će prijavljene za obračun FIDE rapid rejtinga. Sve propisane epidemiološke mjere od nadleženih štabova i službi su ispoštovane, saopćeno je.

Izvor: radiosarajevo.ba

Nedavno objavljeno