Predavanje akademika Kurtćehajića u Štutgartu

Ukidanje Republike Srpske bilo direktno ili kroz novu regionalizaciju BiH je imperativ.

Možda vas zanima

Sinoć je Predsjednik Bosanske akademije nauka i umjetnosti “Kulin ban” akademik Suad Kurtćehajić u prostorijama Islamskog centra u Štutgartu održao predavanje na temu “Presuđeni genocid u Srebrenici kao pravni osnov ukidanja Republike Srpske”.

Osnovna teza akademika Kurtćehajića je bila da se ne može očekivati katarza u cjelokupnom srpskom narodu i suočenje sa realnošću i strašnim zločinima  koji su počinjeni u ime velikosrpske politike dok god postoji tvorevina radi koje su počinjeni ti zločini uključujući izvršeni genocid u Srebrenici. Ratko Mladić i Radovan Karadžić bez obzira što su osuđeni na doživotnu robiju sebe doživljavaju  srpskim Obilićima koji su se žrtvovali za višu stvar a to je Republika Srpska. Paradoksalno je  da je gotovo kompletan vojni i politički vrh koji je stvarao Republiku Srsku presuđen na dugogodišnje kazne ili doživotni zatvor a da je njihovo djelo koje se zove Republika Srpska ostalo nakažnjeno. Svjetski moćnici moraju znati da postojanje  Republike Srpske simbolizira da je izvršeni genocid nagrađen. Jer svi kažnjeni će prije ili poslije izaći iz zatvora, neki presuđeni na doživotni zatvor će i umrijeti u njemu, ali dok god postoji njihovo djelo koje se zove Republika Srpske šalje  se poruka svijetu ali i snagama koje su spremne isto ili nešto slično uraditi jeste  da se genocid isplati.

 I zato u ime pravde, u ime mira, u ime satisfakcije za članove porodice ubijenih, u ime novih generacija srpskog naroda koji trebaju da žive bez hipoteke zločina  njihovih predaka, u ime budućnosti u Bosni i Hercegovini međunarodna zajednica mora naći način da se riješi Republike Srpske bilo direktnim ukidanjem zbog izvršenog genocida i povrede IUS COGENS najače imperativne pravne norme međunarodnog prava koja na prvom mjestu zabranjuje genocid, bilo kroz novu regionalizaciju Bosne i Hercegovine bez postojećih entiteta poručio je akademik Kurtćehajić. Nema drugog načina, nema drugog načina i nema drugog načina.

Ovdje je link sinoćnjeg predavanja akademika Suada Kurtćehajića:

Nedavno objavljeno