Akademik Kurtćehajić Visokom predstavniku Šmitu: Suspendujte iz politike seoskog kabadahiju Milorada Dodika

Možda vas zanima

Gospodine Šmit jučer je Milorad Dodik kao član  Predjedništva Bosne i Hercegovine u prisustvu druga dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Predsjednika Republike Turske Erdogana izrekao salve uvreda na vaš račun podshjmjehivajući vam se i ponižavajući vas tražeći da se trebate proglasiti personom non grata u Bosni i Hercegovini. Prije vas je bivšeg visokog predstavnika  Inzcka dok je bio na toj funkciji nazivao monstrumom i političkom prostitutkom, a za preminulog Pedija Ešdauna koji je bio najkorisniji visoki predstavnik za integraciju Bosne i Hercegovine govorio je da mu zemlja treba kosti izbaciti.

Danas nakon što je objavljeno da je umro presuđeni ratni zločinac Radoslav Brđanin  Dodik je na svom Twiter profilu napisao „Duboko me je potresla vijest o smrti Radoslava Brđanina, velikog patriote koji je veći dio svog života žrtvovao za slobodu i opstanak srpskog naroda na ovim prostorima“ Također je dalje naglasio da će Radoslav Brđanin ostati posebnim slovima upisan u historiji srpskog naroda koji je njegovim odlaskom izgubio iskrenog i pravog rodoljuba.

Radi se o zločincu koji presuđen od strane Haškog tribunala na 30 godina za zločine koji uključuju progone, mučenje, deportacije i prisilno premještanje počinjeno nad nesrpskim narodom tokom 1992.godine i čija je  gruba retorika motivisala stotine Mladićevih jurišnika da se brutalno obračunaju sa svojim nesrpskim komšijama.

Milorad Dodik je član najviše funkcije u državi Bosni i Hercegovini. Član je njenog predsjedništva. Njegov stav generiše stav i mišljenje velikog broja srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i zato su njegove izjave ovakve prirode izuzetno opasne naglasio je akademik Kurtćehajić.

Možete li da zamislite da  njemački kancelar Šulc ili neko drugi visoko pozicioniran u Njemačkoj kaže da Gering ili Gebels zaslužuju da im se  ime  treba upisati  posebnim slovima kao značajnim rodoljubima  Njemačke. To vjerovatno ne možete pomisliti ni u najluđoj mašti. A drugo pitanje je da kada bi se to zaista desilo da li bi ta osoba mogla ostati na vlasti u Njemačkoj. Ako smatrate da ne bi, pa nemojte više dozvoliti da nam se seoski kabadahija Milorad Dodik ceri u lice ismijavajući i vas i nas i naše žrtve i njihove porodice i donesite odluku koju je trebao donijeti Inzcko ali nije imao petlju. Udaljite tog štetočinu iz politike. Pedi Ešdaun je imao smjelosti da u jednom danu smijeni 59 funkcionera SDS-a. Ne trebate čekati kraj izbora. Dodik  ništa dobro nije donio Bosni i Hercegovini i sa njim u politici samo ćemo svi mi imati probleme. Ako ga zbog kontinuirane  aktivnosti usmjerene protiv Bosne i Hercegovine udaljite iz politike  historija će vas zapamtiti a svi oni koji vole Bosnu i Hercegovinu bit će vam vječno zahvalni završio je svoju poruku akademik prof.dr. Suad Kurtćehajić

Nedavno objavljeno